Guozhen

Боровият прашец „Guozhen” (в превод „Национално съкровище”) представлява уникален комплекс на пълноценното клетъчно хранене. Учените откриват, че в прашеца на само два вида бор (масонски и маслен), растящи в Китай, се съдържат 268 полезни вещества: около 20 аминокиселини, над 30 микроелемента, около 100 ензима и коензима, мастни киселини, богат набор от витамини, при това в подходящото съотношение. Това творение на природата дава на човешкото тяло, всичко необходимо като хранителен запас за съществуването му. Ето защо се нарича „Съкровище”, „Дар от бога към човека”, „Източник на младостта и здравето” и става Държавно достояние.

Той е любим продукт на редица знаменитости, сред които фамилиите Буш, Рейгън, Обама, английското кралско семейство, и дар е за всяка делегация, посетила Китай, неразделна част от ежедневното хранене на олимпийците и космонавтите на страната. Прогнозите на учените са, че в „близко бъдеще този уникален природен продукт ще замести всички биологично активни добавки в света”. Боровият прашец променя средата в тялото от кисела в алкална, природен антидепресант и хормонален регулатор е, мощен антиоксидант, храни клетката с пълноценна, жива храна и така нормализира всички процеси в тялото, вкл. и обмяната на веществата. Естественият размер на молекулите на боровия прашец е 3 нанометра, (а на междуклетъчното разстояние е 6-7), поради което се усвоява напълно и започва действието си мигновено. Той е единственият известен на хората продукт, който съчетава свойствата на храна и лекарство.

Какво представлява?

Боровият прашец е натурален био продукт и една от най ценните съставки, използвана в медицината от векове в древните китайски рецепти. В азиатската култура е описван като мощен имуностимулатор и един от най-добрите източници на енергия. Прашецът се смята за „единственият комплексен хранителен продукт в света”. Извлича се от мъжките борови шишарки. Докато женските имат единствено спомагателна роля за разтежа на дървото, то мъжките шишарки са тези, от които се добиват здравословните полени. Той съдържа всички важни за живота хранителни вещества, уникални по природата си. Плодовете и зеленчуците, които ние използваме за храна, съдържат до 90 - 92% вода, като след дехидратацията им, в тях остава по - малко от 10% изходно тегло. С прашецът всичко е обратно след дехидратацията той запазва 94,7% от изходното си тегло.

Можем да го приемаме като свръхконцентрирана храна, несъпоставима с други храхителни продукти в природата. Боровият прашец притежава най-добрите природни компоненти с високо съдържание на уникални елементи и това го превръща в най-съвършената хранителна добавка, която дава жизненост. Той е най-добрата храна на клетъчно ниво. Хората, които го консумират, се радват на здраве и дълголетие, присъщи на един бор. Също така се използва в козметиката и ни дава възможност да бъдем красиви.

Състав и прием!

Прашецът съдържа различни хранителни вещества и биоактивни компоненти, които оказват голямо влияние на обмяната на веществата в организма и превъзходно регулират физиологичната активност на почти всички органи. За изследването на тези функции на прашеца се обединили Лабораторията за изследване на микроелементите, Главната болница НОАК и Институтът по физиология на храненето (Европейски изследователски център за изучаване на микроелементите) в Техническия университет в Мюнхен, които в началото на 90-те години си сътрудничели по програма „Изследване на хранителните и физиологични функции на китайския боров прашец.” Резултатите от тази програма, публикувани през пролетта на 1994г., потвърдили, че боровият прашец съдържа хранителни вещества, необходими за продължителния живот на организма. Ценността на боровия прашец е в неговата комплексност и оптималното съчетание на хранителни вещества. Още по- ценно е, че всички те са биологически активни.

Вещества и елементи
1.ПРОТЕИНИ.
2.АМИНОКИСЕЛИНИ.
3.НУКЛЕИНОВИ КИСЕЛИНИ.
4.МАСТНОРАЗТВОРИМИ ВИТАМИНИ - витамини А, D3, E.
5.ВОДОРАЗТВОРИМИ ВИТАМИНИ - витамини B1, В2, В6, С; Никотинова киселина (витамин PP); Фолева киселина.
6.ОБЩО СЪДЪРЖАНИЕ НА ФЛАВОН.
7.ХОЛИН.
8.МИНЕРАЛИ.
9.ОСНОВНИ МАКРОЕЛЕМЕНТИ - Калций, Магнезии, Фосфор, Натрий, Калий, Силиций.
10.ОСНОВНИ МИКРОЕЛЕМЕНТИ - Желязо, Мед, Цинк, Селен, Манган, Молибден.
11.въглехидрати - Нишесте и Захариди; Хранителни влакна (Целулоза, Хемицелулоза, Лигнин, Пектин, Агар).
12.МАЗНИНИ.

Ефект върху здравето!

Боровият прашец ни е полезен с това, че може да се ползва за храна, профилактика, лечение, както и средство против стареене. Удължава живота, той е основен продукт с най-високо качество, което няма равно. Според най-новите изследвания в САЩ боровият прашец не само удължава живота и предотвратява стареенето на организма, но и решава проблема със световния глад, защото е не само хранителна добавка, но и пълноценна храна.

Ако човек от ранна възраст започне да приема това лекарство, това не само значително ще подобри качеството му на живот, но и ще стимулира развитието на онези "специални функции" на организма, с които не разполагат по-голямата част от хората. Боровият прашец има неизменно действие за поддържането на нормално физическо състояние и показатели в случаи на хронични заболявания. Често се препоръчва при изготвяне на режим на хранене след тежки боледувания, хирургически интервенции, психически стрес и други.

Оздравителен и лечебен ефект
1.ЕНДОКРИННА СИСТЕМА - стимулира разтежа на жлезите с вътрешна секреция и усилва секреторната им функция.
2.ИМУННА СИСТЕМА - подсилващ ефект като осигурява защита от вируси и бактерии.
3.КРАСИВА КОЖА - забавя процеса на стареене като действа върху липидите и поддържа метаболитните процеси.
4.СТОМАШНОЧРЕВЕН ТРАКТ - поддържа нормалните храносмилателни процеси в организма и спомага по-бързото усвояване на полезните хранителни съставки. Регулира чревната флора, с което е изключително полезен при кулит, гастрит и синдром на дебелото черво.
5.ЧЕРЕН ДРОБ - стимулира възстановяването на клетките на черния дроб, способства синтеза на чернодробния гликоген и отделянето на жлъчна течност.
6.СЪРДЕЧНО-СЪДОВА СИСТЕМА - укрепва и подобрява еластичността на съдовете, предпазва от инфаркт и разширени вени.
7.ПОЛОВА СИСТЕМА - Поддържане на простата при мъжете, pегулиране на нередовната и болезнена менструация, както и облекчава синддромите на климатериума при жените.
8.БОРБА СРЕЩУ РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - потиска растежа на тумори, способства за бързото възстановяване след химиотерапия.
9.ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА - профилактика на простудните заболявания, спомага възстановяването след плевмония.
10.Повишава стабилността на кръвната захар и стимулира производството на инсулин.
11.Подхранва мозъка и подобрява мисловните способности.
12.Предотвратяване на Анемия.
13.Намалява стреса и умората, дава жизнени сили и енергия.

Що се отнася до хората на средна и напреднала възраст, ако приемат това лекарство за дълго време, в съответствие с техните психологически нужди при тях постепенно могат да се появят такива прекрасни промени като удължаване на живота, загуба на тегло и дори подмладяване. Европейски и американски изследователски лаборатории в областта на здравословното хранене предсказват: "В бъдеще, в рамките на няколко десетилетия, боровият прашец може да замени всички хранителни добавки в света". Сега по света се надига вълна от интерес към този продукт!